– Fra populærkulturen (Bibelen)

FILM: Pirates of the Caribbean 2: Dead Man`s Chest

deadPoeng: Vi oppmuntres ikke til å lese i Bibelen for å tjene ‘poeng’ hos Gud, men for å høre hva Gud sier til oss.

Start: 0:29:04 (Kapittel 7)
Stopp: 0:30:23 (når de to piratene blir veltet av en bølge)
Lengde: 1 minutt og 19 sekunder

Om klippet: Piraten Ragetti er bekymret over at han og kameraten hans, Pintel, ikke lenger er udødelige og at de selv må sørge for at det vil gå bra med dem når de dør. Ragetti tror at han må tjene ”poeng” ved å prøve å lese i Bibelen – selv om han ikke kan lese!

Til samtale: Er det sånn med Gud at vi tjener ”poeng” hos Ham ved å prøve å lese i Bibelen? Nei, det er ikke sånn det fungerer. Men Bibelen er en fantastisk bok som det er vel verdt å lese i! Den er skrevet av mennesker, men samtidig inspirert av Gud. Skriftene i Bibelen har på en helt spesiell måte vært grunnlaget og autoritet for den kristne kirke. (Les mer om Bibelens autoritet under bakgrunn. I Bibelen kan vi lese om at vi er skapt av Gud og at han elsker oss så høyt at han ga sin sønn, Jesus, for oss. Ved å lese i Bibelen, forstår vi mer av hvorfor vi er skapt, hva livet er til for og om det evige liv.

2 Tim 3, 16 – 17: ”Hver bok i Skriften er innblåst av Gud og nyttig til opplæring, tilrettevisning, veiledning og oppdragelse i rettferd, så det mennesket som tilhører Gud, kan være fullt utrustet til all god gjerning..”

 

 

FILM: Lemony Snicket: En serie uheldige hendelser

uheldigPoeng: Bibelen er Guds brev til oss.

Start: 1:27:37 (Barna hører en bjelle som betyr at et brev har landet i kurven)
Stopp: 1:30:02 (”Dine elskede foreldre”)
Lengde: 2 minutter og 25 sekunder

Om klippet: Etter å ha gått gjennom en vanskelig tid, reiser barna tilbake til det som bare er ruinene av hjemmet deres. Til sin store overraskelse finner de der et brev som foreldrene deres skrev før de døde. Brevet forteller at barna er savnet og at selv om verden kan virke forferdelig, så er det også mye godt der. Foreldrene skriver også at de elsker dem og ber dem ta vare på hverandre og være modige, uselviske og snille mot hverandre.

Til samtale: På samme måte som foreldrene her gir barna råd gjennom et brev, har Gud gitt oss råd og hjelp gjennom Bibelen. Før Jesus for opp til himmelen, ga han disiplene råd om hvordan de kunne leve, samtidig som han trøstet og oppmuntret dem med at han ville sende sin hellige ånd til dem. Ved å lese i Bibelen, som er Guds brev til oss, kan vi bli oppmuntret trøstet og veiledet.

Salme 119,105: ”Ditt ord er en lykt for min fot og et lys på min sti.”

2 Tim 3, 16 – 17: ”Hver bok i Skriften er innblåst av Gud og nyttig til opplæring, tilrettevisning, veiledning og oppdragelse i rettferd, så det mennesket som tilhører Gud, kan være fullt utrustet til all god gjerning..”

Print Friendly, PDF & Email