Hva er KonfirmantOnline?

KonfirmantOnline ble lansert i 2007, som et trosopplæringsprosjekt utviklet i samarbeid mellom Damaris Norge og Oddernes menighet i Kristiansand.

 

Her kobles sentrale tema fra konfirmantundervisningen til ungdommenes mediehverdag, slik at ungdomslederen får hjelp til å bygge en bro fra Bibelens verden til populærkulturen. Undervisningsressursene er preget av kreativitet, interaktivitet og en klar evangelisk profil.

Nettsiden eies og drives nå av Damaris Norge, som i 2013-2015 fikk nye trosopplæringsmidler for å utvikle kunnskapsspillet ReliQuizKonfirmant.

I den forbindelse ble KonfirmantOnline omgjort fra abonnementsside til fri nettressurs, og har nå fått ny nettplattform der dette pedagogiske spillet er integrert. Kunnskapsspillet foreligger også som app for mobil og nettbrett, og gir konfirmantene en unik mulighet til læring i en form de kjenner seg hjemme i.

Selv om denne nettsidens ressurser tar utgangspunkt i Den norske kirkes plan for konfirmasjon, er en rekke av undervisningsressursene også relevante for trosopplæring i annet kristent tenåringsarbeid. Se også SnakkOmTro – en annen ressursside fra Damaris Norge med aktuell og praktisk hjelp til troverdig formidling av kristen tro.

 

Print Friendly, PDF & Email