Fra populærkulturen

FILMKLIPP: Tatt av kvinnen

Tatt_av_kvinnen_coverPoeng: Om å bli forelsket – intro til tema

Start: 0:09:45 (kap. 2 – Mannen står på ei bro)
Stopp: 0:11:08 (etter at han sier: ”Ja, jeg skulle begynne allerede i morgen”)
Lengde på klippet: 1 minutt og 23 sekunder

Om filmklippet: I filmklippet ser vi at ”jeg”-personen står og venter på Marianne på ei bro. Hun kommer med en gave til ham og han bestemmer seg for å bli hodestups forelsket i henne.

Til samtale: Kan man uten videre bare bestemme seg for å bli hodestups forelsket i noen? Hva er det som gjør at vi blir forelsket i en annen? Fordi vi mennesker er forskjellige, er det også forskjellige ting ved andre som gjør at følelsene våre settes i sving. Hva er viktige egenskaper hos en kjæreste? Kan man bestemme seg for å elske en annen person? Tror du det er nødvendig å være «hodestups forelsket» for å få et godt ekteskap? Hvorfor (ikke)?

 

 

FILMKLIPP: The Simpsons – Sesong 8. Episode 6: ”A Milhouse Divided”

The_Simpsons_-_The_Complete_8th_SeasonPoeng: Et forhold kan ikke bygges på rutine

Start: 0:12:08 (Homer går inn på Moe’s bar)
Stopp: 0:14:04 (Homer oppdager pølsene som tiner i vasken)
Lengde på klippet: 1 minutt og 58 sekunder

Om klippet: Homers kamerat Kirk Milhouse har blitt skilt fra kona si og begynner å tenke gjennom hvorfor det gikk som det gikk. Homer er overbevist om at dette ikke vil skje med ham siden han og Marge har et forhold bygd på rutine.

Til samtale: Det er ofte slik at ting blir rutine. Når to mennesker har vært sammen lenge er det fort å tenke at det alltid vil fortsette å være på den måten. Men for Kirk Milhouse gikk det ikke slik. Han innså at han hadde tatt ekteskapet for gitt. Hva må til for at et forhold ikke skal bli rutine?
Homer virker veldig forståelsesfull, men oppdager senere i episoden at han også må jobbe for at forholdet til Marge skal fungere. Sånn er det i de aller fleste forhold. Man kan ikke ta noen for gitt, man må snakke sammen og jobbe for at forholdet skal vare. Jesus sier: ”Dere skal elske hverandre. Slik jeg har elsket dere, skal dere elske hverandre.” Her handler det om en kjærlighet som går lenger enn forelskelsen. Kjærlighet handler om å respektere hverandre, vise hverandre tillit og å bry seg om den andre.

Print Friendly, PDF & Email