Planlegger du en filmkveld før jul? Se våre filmtips og samtaleguider!

Filmtips til filmkveld

Vi i Damaris Norge (som KonfirmantOnline er en del av) har ikke fokus på spesifikt «kristne» filmer. Vår oppgave er å gi hjelp til å oppdage hva vanlige filmer, serier og musikk formidler av verdier og livssyn, for deretter å vurdere i hvilken grad budskapene stemmer eller ikke stemmer med Bibelen. Vi ønsker altså at unge og eldre skal bli bevisste på å stille kritiske spørsmål til hva de egentlig ser og hører daglig – de fleste av oss er jo storforbrukere av media i en eller annen form. Damaris Norge har utviklet samtalespørsmål til filmene under. Filmene kan skaffes på f.eks biblioteket,  iTunes eller Netflix.

Tips til deg som leder

Ha gjerne disse spørsmålene i bakhodet når du skal snakke med unge om film, verdier og påvirkning:

—Hva liker jeg her – og hvorfor?
—Hva godt gjør dette meg?
—Hva lar jeg meg underholde av?
—Hva tillater jeg meg å le av?
—Hva kan bekreftes ut fra kristen tro?
—Hva står i motsetning til kristen tro?

Hentet fra boka Manus for livet? Film som verktøy i trosopplæringen, IKO/Damaris Norge.

Klikk her for å se forslag til filmtips og samtaleguider.